
 STATE OF ILLINOIS  
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 525 WEST JEFFERSON ST.   •   SPRINGFIELD, ILLINOIS 62761 • (217) 782-3516 FAX:  (217) 785-4111 
 

  
ILLINOIS HEALTH FACILITIES AND SERVICES REVIEW BOARD 

ELECTRONICALLY TRANSMITTED 
 
November 10, 2020 
 
Fauzia Javaid 
Clinic Manager 
ARA South Barrington Dialysis   
33 West Higgins Road, Suite 920-945  
South Barrington, IL 60010 
 
RE: EXEMPTION:  Illinois Health Facilities Planning Act 20 ILCS 3960 
 EXEMPTION: # E-050-20 – ARA South Barrington Dialysis   

EXEMPTION HOLDERS: ARA - South Barrington Dialysis LLC d/b/a South 
Barrington Dialysis Center, American Renal Associates Holdings, Inc., IRC Superman 
Holdings, LLC  
CERTIFIED ENTITY: ARA - South Barrington Dialysis LLC d/b/a South Barrington 
Dialysis Center 
 

Dear Mr. Javaid: 
 
On November 9, 2020, the Chairman of the Illinois Health Facilities Planning Board (State Board) 
acting on behalf of the State Board under 77 IAC 1130.560(b) approved your request for a change 
of ownership exemption. The approval was based upon the application's compliance with 
applicable provisions of 77 IAC 1130.  The exemption is for ARA - South Barrington Dialysis 
LLC d/b/a South Barrington Dialysis Center, 33 West Higgins Road, Suite 920-945, South 
Barrington, IL. This change of ownership exemption involves a stock transfer resulting in no 
change from the current certified entity.    

 
As a result of this approval, the number of stations at South Barrington Dialysis Center will remain 
as follows: 

• 14-End Stage Dialysis Stations  
 
You are reminded that this exemption is not transferable or assignable.  To demonstrate completion 
of this transaction, the exemption holder must provide the State Board with the date that the 
ownership change occurred and also provide a copy of the license or certification issued pursuant 
to the change of ownership if applicable.  Failure to provide the required notification shall subject 
the exemption holder to the sanctions provided under Section 14 of the Illinois Health Facilities 
Planning Act.  The exemption holder is also reminded that 77 IAC 1130.140 defines transactions 
that constitute a change of ownership of a health care facility.  You should become familiar with 
those definitions. 
 
The State Board's approval does not exempt the transaction from any other regulatory, certification 
or licensure requirements that may be applicable prior to acquisition.  The exemption will be 
invalid should the facility for which the change of ownership was granted cease to be an existing 
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health care facility as defined in 77 IAC 1130.140. 
 
Should you have any questions or concerns please contact Mike Constantino or George Roate of 
my staff at Mike.Constantino@illinois.gov or George.Roate@illinois.gov or 217.782.3516.   
 
Sincerely,  

 
Courtney Avery 
Administrator 
Illinois Health Facilities and Services Review Board  
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