
STATE OF ILLINOIS  

HEALTH FACILITIES AND SERVICES REVIEW BOARD 
 
 525 WEST JEFFERSON ST.  •  SPRINGFIELD, ILLINOIS 62761 • (217) 782-3516 FAX:  (217) 785-4111   
 

TRANSMITTED ELECTRONICALLY  
 
February 4, 2020 
 
Sean Sullivan, Attorney  
Alston & Byrd 
1201 West Peachtree  
Atlanta, Georgia 30399 
 
RE: Change of Ownership Exemption, Health Facilities Planning Act--Part 1130 Exemption. 

Exemption #:   E-059-19, Eye Surgery Center 
Exemption Holder:    Eye Surgery Center, LLC, OH Holding, LLC, Billiken Buyer, Inc.   

 Owner of Physical Plant: THBT Properties, LLC Swansea  
 Entity to be Licensed:  Eye Surgery Center, LLC 
 
Dear Mr. Sullivan: 
 
On February 3, 2020 the Chairman of the Illinois Health Facilities Planning Board (State Board) acting on 
behalf of the State Board under 77 IAC 1130.560(b) approved your request for a change of ownership 
exemption.  The approval was based upon the application's compliance with applicable provisions of 77 
IAC 1130.520.  The exemption is for Eye Surgery Center, 3990 N. Illinois Street, Swansea, Illinois. The 
entity to be licensed is Eye Surgery Center, LLC. 
 
The exemption involves a stock transfer resulting in no change in the current licensee.  The fair market 
value of the facility is $443,281. The expected completion date is February 18, 2020.  
 
You are reminded that this exemption is not transferable or assignable. To demonstrate completion of this 
transaction, the exemption holder must provide the State Board with the date that the ownership change 
occurred and also provide a copy of the license or certification issued pursuant to the change of ownership.  
Failure to provide the required notification shall subject the exemption holder to the sanctions provided 
under Section 14 of the Illinois Health Facilities Planning Act.  The exemption holder is also reminded that 
77 IAC 1130.140 defines transactions that constitute a change of ownership of a health care facility.  You 
should become familiar with those definitions. 
 
The State Board's approval does not exempt the transaction from any other regulatory, certification or 
licensure requirements that may be applicable prior to acquisition.  The exemption will be invalid should 
the facility for which the change of ownership was granted cease to be an existing health care facility as 
defined in 77 IAC 1130.140.  
 
If you should have any questions please contact Mike Constantino or George Roate at 217.782.3516 or 
Mike.Constantino@illinois.gov or George.Roate@illinois.gov 
 
Sincerely,  

 
Courtney Avery, Administrator 
Illinois Health Facilities and Services Review Board  
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